top of page

Introducerea temei

   Putem înÈ›elege animaÈ›ia din cuvântul grecesc „animare” care înseamnă a da viață ceva fără. AnimaÈ›ia este o serie de imagini statice care sunt prezentate în succesiune rapidă, creează iluzia miÈ™cării datorită persistenÈ›ei vederii, aceasta înseamnă că imaginea rămâne pe retină cu o fracÈ›iune de secundă mai mult. Dacă vedem multe imagini (24 secunde), toate se vor conecta.

   AnimaÈ›ia celulară este procesul de a lua o secvență de imagini È™i de a le înÈ™ira pentru a crea miÈ™care. Este un proces vechi care este folosit È™i astăzi pentru a crea animaÈ›ie pentru cinema, televiziune È™i computere. Un exemplu de animaÈ›ie celulară se află în programe precum Superman. AnimaÈ›ia decupată este o tehnică mai rapidă decât cel. PărÈ›i ale corpului unui animal sau ale unei persoane sunt decupate È™i colorate, apoi asamblate È™i reasamblate în diferite poziÈ›ii în loc să fie trase de mai multe ori.

   Pentru a ajunge la o definiÈ›ie mai precisă, este util să luăm în considerare punctul de vedere al lui Norman McClaren, unul dintre maeÈ™trii recunoscuÈ›i ai mediumului. El spune „AnimaÈ›ia nu este arta desenelor care se miÈ™că, ci mai degrabă arta miÈ™cărilor care sunt desenate. Ce se întâmplă între fiecare cadru este mai important decât ceea ce se întâmplă pe fiecare cadru ”.

bottom of page