top of page

Principiile animației

   AnimaÈ›ia include anumite principii care au fost introduse în 1981 de animatorii Disney Frank Thomas È™i Ollie Johnston în cartea lor „Iluzia vieÈ›ii: animaÈ›ia Disney”. Aceste principii sunt încă relevante în zilele noastre È™i sunt utilizate pe scară largă în diferite domenii ale animaÈ›iei È™i includ:

​

Squash È™i stretch: atunci când acest principiu este aplicat oricărei animaÈ›ii, dă iluzia flexibilității, greutății, gravitaÈ›iei È™i masei.

​

Anticipare: acest principiu ajută la pregătirea publicului pentru orice este pe cale să facă un personaj într-un videoclip sau un joc. De exemplu, personajul s-ar putea pregăti să sară sau să lupte.

 

Slow in and slow out: animaÈ›ia vă oferă avantajul de a creÈ™te sau de a reduce viteza unei acÈ›iuni într-o scenă. Dacă doriÈ›i să acceleraÈ›i acÈ›iunea într-o succesiune, faceÈ›i doar câteva desene; È™i invers dacă doriÈ›i să reduceÈ›i ritmul unei acÈ›iuni într-o scenă.

​

Exagerare: dacă o animație conține prea mult realism, efectul general al acesteia se reduce. Prin urmare, este recomandabil să adăugați o oarecare exagerare obiectelor și personajelor pentru a le face mai dinamice.

​

Appeal: personajele, obiectele È™i împrejurimile dintr-o scenă prezentă în orice videoclip sau joc ar trebui să fie suficient de atrăgătoare pentru a atrage consumatorii. Cel mai bun mod de a atrage consumatorii este să aveÈ›i un design fascinant, dar simplu, o personalitate bună È™i un desen excelent. De exemplu, dacă animaÈ›i un personaj să fie un ticălos, atunci personajul ar trebui să radieze înÈ™elătorie.

​

Arc: Este important să respectaÈ›i legile fizicii în timp ce creaÈ›i o animaÈ›ie. În timp ce obiectele sau personajele se miÈ™că într-o scenă, este imperativ să urmeze arcul natural. De exemplu, când arunci ceva, arcul natural al obiectului respectiv trebuie să cadă la pământ din cauza gravitaÈ›iei.

bottom of page